,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

ЕКО ПЪНК вдъхновения с НЕНУЖНИТЕ ВЕЩИ

 

 

Природата се дави в пластмаса! Природата плаче заради хилядите изсечени дървета годишно, за да се произвежда хартия за еднократна употреба. И ни отвръща понякога жестоко! Изхвърляме тонове вече наработещи и ненужни ел. уреди.
Ненужните вещи са навсякъде около нас ! Промяната на климата се променя с бързи темпове и не в услуга на нас. Катаклизмите зачестяват, защото ние в много случаи сме крайно безотговорни към НЕЯ – ПРИРОДАТА!
Мол БУРГАС ПЛАЗА открива кампания- изложба – ЕКО ПЪНК вдъхновения С НЕНУЖНИТЕ ВЕЩИ.
Не само защото е модерно да си ЕКО, защото е въпрос на култура и вече инстинкт за самосъхранение.
Ще ви представим колекция от модни сетове, част от които бяха представени на ревю в кампанията „Рециклирай с фантазия“.
Нашите автори Михаела Бошева, Женя Гайтанджиева, Добрина Копчева, Евелина Павлова, Марислава Лазарова и Катя Милева-Кайзер ще ни представят и нови модели, вдъхновени от БОКЛУКА, ОТПАДЪЦИТЕ, ПЛАСТМАСАТА, които вече превземат!
Ще видите и произведения на художника Дончо Чапкънов от град Камено, които са вдъхновени от ненужните ел.уреди и неработещите мотори. Фламинго от резервоар на мотор?! Защо не! Въображението е необятно.


Чапъкнов ще демонстрира едно ново, старо течение – стиймпънк. То е за всички с голямо въображение, вдъхновени от романите на Жул Верн и Хърбърт Уелс. Артистът от Камено ще ни пренесе в научно-фантастичния жанр. Той ще се опита да задвижи машината на времето и да ни понесе от Викторианската епоха на XIX век и изобретяването на парната машина през съвремието чак до бъдещето.
Нашата цел е да ви се опитаме да ви вдъхновим от ненужните вещи, най-вече от пластмасата. С риск да бъдем досадни – ТЯ НЕ СЕ РАЗГРАЖДА В ПРИРОДАТА!
Задълбочен анализ сочи, че в световните океани към края на 2014 година има над 5.25 трилиарда парчета пластмаса с общо тегло над 268,940 тона ! В друга статия от края 2018 година се посочва, че ежегодно в световния океан се вливат над 8 милиона тона пластмаса ! И се увеличават ! Това е равностойно на 5 пазарски чанти пластмасов отпадък на всеки 30 см от брегова линия по света !

Free Joomla! template by Age Themes