,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Безценни съвети за базовия гардероб от очарователната Vitta Amoris 

В рубриката CATWALK ви предлаган няколко безценни съвети за базовия гардероб от очарователната Vitta Amoris  - артист и стилист:

 

Има такова просто процентно съотношение: 45% от всеки гардероб е база, 40% са стилни вещи( вещи подчертаващи Вашия стил), и 15% модни вещи( това, което е в разгара на модата, но отново само онези тенденции, които отговарят на Вашия стил).

На пръв поглед може да звучи трудно. Много важно е да разберете, че базата за всекиго е различна, но за всички действат следните правила:

 

1.      Спокойна, базова цветова палитра( хладна или топла в зависимост от вашият цветотип)

2.      Класически спокойни кройки без особено привличащи вниманието детайли и украси, но по форма отговарящи на собственият тип фигура и стил

3.      качествени материали (тези неща се използват по-продължително от останалите, т.е. образуват основа и не излизат бързо от мода) – това е основното.

4.      Какви именно вещи ще включва личната база зависи от начина на живот и заетостта. За това е необходимо да се прегледа собственият гардероб от гледна точка на това кои вещи се използват винаги (панталони, поли, якета, блузи, рокли и др.) и да се преобразуват тези вещи в базов вид. Например черни панталони, сини, сиви, бели, рокли черни, бели и т.н.

5.      Най-важните козове на базовите вещи, са тези , че те се комбинират помежду си и с другите вещи в гардероба. Именно по тези правила трябва да се подбират вещите за базата.

Т.е. отново

1.      Спокойна палитра.

2.      Класически кройки.

3.      Качество.

4.      Вещи подходящи на собственият начин на живот.

5.      Комбинативност на вещите помежду им.

Това са основните пет правила за изграждане на работещ базов гардероб.

 

Бъдете стилни! 

Free Joomla! template by Age Themes