,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Цветният батальон от плетени играчки на Мария Кирякова

 

Пъстроцветен легион от прелестни, ръчно плетени играчки украсява всеки път щанда на твореца Мария Кирякова, която стана неизменна част от творческата атмосфера на The Handmade Market Burgas. Мирно строени куклите и плетените животни радват очите не само на малките, но и на техните родители. Играчки, правени с много любов и страст от някогашния военен старши сержант Кирякова. Да, вече пенсионирана, но посветила трудовите си години в авиобазата в Безмер и транспортния батальон в Лозово, днес Мария открива своята нова страст, е не чак толкова нова...

„Плетивото винаги е било моето хоби и страст. С него винаги съм релаксирала от тежките и изморителни работни дни“, разказва тя.

Преди 5 години решава, че изработката на детски играчки от прежди ще бъде нейна професия. Това не е случайно – има завършено образование „техника и технология на облеклото“.

„Дълго се лутах из океана с плетива , докато в интернет пространството не срещнах детски плетени играчки амигуруми - това беше любов от пръв поглед и реших, че това е пътят, по който ще поема“, обяснява Мария

Започва  с помощта на интернет уроци и видеоклипове.

В ръчно плетените играчки тя влага цялата си любов и вплита частица от частица от душата си, много обича децата, не пести от качеството на материалите и винаги се съобразява с вързастта на детето, избрало нейна играчка.

„Обичам работата си- тя ми носи спокойствие и удовлетвореност когато видя блясъка и радостта в детските очички“, обяснява още Мария.

Играчките на Мария Кирякова ще откриете на юлския базар за ръчно творчество, който ще се проведе в три последователни дни – 10-12 юли. Или пък на страницата й във Фейсбук:

https://www.facebook.com/Handmade-Mari-Style-430375197387905/

 

 

 

 

Free Joomla! template by Age Themes