Понеделник, 21 Юни 2021 12:24

Бързи транспортни връзки и високи технологии – каузите на Андрей Рунчев

Оценете
(0 гласа)

132 блока в Бургас са с напълно готови документи и тяхното саниране може да започне ден след като програмата за енергийна ефективност отново заработи. Санирането на жилищните сгради се оказва един от въпросите, които най-много вълнуват бургазлии по време на предизборни срещи, коментира пред Gramofona.com кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев.

„Все пак ние бяхме сред първенците в страната, заедно с Благоевград“, обяснява желанието на бургазлии да се включат в програмата Рунчев. За него и колегите му най-важни остават срещите с хората.

„Това е начинът да се разберат проблемите. Естествено, повечето въпроси са пречупени през призмата на местното самоуправление“, допълва Андрей Рунчев.  Но според него това е предимство, защото бургаските депутати на ГЕРБ винаги са извеждали местните интереси на преден план.

„Основната дейност и работа на колегите винаги е била насочена към региона и това се вижда от много реализирани проекти в Бургаска област. От 10 години съм в екипа на Димитър Николов в Община Бургас в един от важните сектори, който е и основен фактор за развитието на един град, а именно транспорта. Смятам че с експертизата, която съм натрупал мога да бъда полезен. На местно ниво развихме много проекти, които могат да се приложат и на национално ниво“, убеден е Андрей Рунчев.

За него един от най-важните ангажименти, който поемат с колегите си от ГЕРБ-СДС е  изграждането на четирилентови пътища, които да свързват общинските центрове в областта с Бургас.

„Ние не обещаваме много неща, а обещаваме това, което можем да изпълним. Тези пътни артерии са изключително важни. Независимо от популизма и празните приказки, които се изговориха за асфалта, нека признаем – там където има пътища се развиват и местната икономика, и туризмът. Хората искат да пътуват бързо, удобно и безопасно“, категоричен е Рунчев.

Според него тези четирилентови пътища са изключително важни, защото ще позволят и на хората от по-малките населени места да се реализират в Бургас, но да не напускат родните си градове. „Когато едно дете е прието в гимназия в Бургас, родителите му трябва да търсят квартира, което е много скъпо или вариант как всички да се преместят тук. Това се случва и когато някой от съседна община работи в Бургас. Бързите транспортни връзки биха позволили на хората да запазят начина си на живот и да ползват удобствата на областния център.

Като икономист по образование Андрей Рунчев поставя сред приоритетите си и развитието на индустриалните зони в Бургаско. „Вече имахме опит с тежката индустрия и знаем, че за региона е важно да се развиват високотехнологични производства, а не тежки. Те осигуряват високи доходи, добра заетост и възможности за реализация на младите хора. Данните на инвеститорите от „Индустриален и логистичен парк“ показват, че със стъпването им в Бургас са успели да увеличат стокооборота и да привлекат нови клиенти.

За това и в момента се работи по изграждането на нова индустриална зона, която ще се намира на изхода на Бургас, в посока Созопол. Основната цел на подобни зони е да се привлече сериозен и едър инвеститор, който пък да повлече след себе си много по-малки производства и фирми. „Зоната в Равнец беше резервирана за такъв инвеститор. Малко хора знаят, но когато вървяха преговорите с Фолксваген за България, базата в Равнец беше една от трите, които бяха предложени. И единственото общинско място. Беше трудно да сме конкурентоспособни на частните инвеститори, но показахме, че можем“, допълва Андрей Рунчев.

Рунчев е под №13 в листата на ГЕРБ-СДС за предстоящите избори. Убеден е, че с опита, който е натрупал в местната администрация може да бъде полезен и да даде нужната подкрепа на колегите си, за да постигнат заедно желаният от тях резултат.

Източник: www.gramofona.com

Прочетена 215 пъти

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  • Ordering Reverse
  • Most Popular
cache/resized/d6ea806a4c8fa2393cbe4d37b3a7ab3b.jpg
Всеки си има свой начин и чалъм как да гони стреса. Едни цъкат с език, докато гледат "Биг брадър" пред телевизора или същия, само че в махалата от кварталната пейка. Други обикалят кръчми и магазини ...
cache/resized/2296cc9b3d1f4c19be3d861e8ec27957.jpg
В Англия съм по-възпитан, в България – по-откровен и разтворен Интервю на Янита ВОЙНОВА - Г-н Бъкстон, били сте изпратен в частно училище с интернат, под строгия духовен и физически режим на ...
cache/resized/49337feabd2fd520a041a96785ced6f7.jpg
Калоян Валентинов Данчев вече е член на ексклузивната общност, за да помогне с опита си в сферата на туризма и технологиите Българин вече е част от елитната общност на Forbes САЩ. Калоян Валентинов ...
cache/resized/b085853d19e9d5de0f9456704cbf5718.jpg
132 блока в Бургас са с напълно готови документи и тяхното саниране може да започне ден след като програмата за енергийна ефективност отново заработи. Санирането на жилищните сгради се оказва един от ...
cache/resized/5ed39addfc0c3217fd5f07fdf12c420e.jpg
Пее, рисува, свири и вярва, че мечтите се сбъдват.13-годишният Виктор Петров от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас  е дете като всички други, но любовта му към изкуството отваря врата към ...
cache/resized/b9051aa8d4e7815c23364b7ca552c47b.jpg
Йоана Михова и Нора Ангелова са още ученички, но на сцената са артисти със смели мечти Талантите им са много - свирят на флейта, пиано, китара, пеят, влизат в превъплъщения и от доста време ...
Load More
Load More