,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Бижутата от корк на Ади, в които ще се влюбите

Още една талантлива авторка на бижута представи творенията си на Festival Fashion Summer Burgas, който се проведе тази година на 14 и 15 юли във Флора Бургас. Дизайнерката Ади, която стои зад бранда Adiri - @adiriart, обича да прави красиви неща, или пък да прави нещата красиво – вие преценете!

 

Ади е завършила инженерен дизайн, но любовта й към фотографията я насочва към графичния дизайн и комбинирайки двете неща, над 8 години работи в една от най-големите фотографски фирми, като се занимава с дизайн на фото книги. Това й дава възможност да види много красиви моменти от живота на хората и да се зарежда ежедневно с положителни емоции.
От известно време започва да изработва ръчно бижута от корк и минерали (полускъпоценни камъни), които са уникални със своя дизайн и се надява, че правят света поне малко по-красив. Съчетанието на тези материали не само е приятно за окото, но е и практично, на първо място заради специфичните качества на корка.
Вероятно знаете, че коркът е естествен материал, но знаете ли, че той е и напълно щадяща природата суровина? За производството на коркови изделия не се отсичат дървета, тъй като той се добива от специално отглеждани за целта коркови дъбове, чиято кора се бели ръчно на всеки седем години, за да се възстанови отново по съвсем естествен път. С това обаче пътят на корка като материал за изработка на различни изделия едва започва. Следва половин година сушене, после изваряване при фиксирана температура, за да се направи накрая от него много фин фурнир, който наричаме коркова кожа.
Заради естествените си свойства и специфичната обработка, коркът има забележителни качества – той е много траен и издръжлив, не се надрасква, не се обезцветява, водо- и прахоустойчив е, та дори е и естествено имунизиран срещу развитие на бактерии. И, разбира се, всичко това върви ръка за ръка с неповторим външен вид.
Затова и бижутата, които изработва Ади, притежават естествена красота, съчетана с внимателно подбрани допълващи елементи и материали, като всяко изделие е единствено по рода си, изработено ръчно... може би за Вас!

Free Joomla! template by Age Themes