,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Вкусният хляб с квас на баба вече в Бургас, носи марката „Хлябът на Нена“

Все повече обръщам, обръщаме поглед към натуралните храни, приготвени от не дотам известни майстори, но пък с много любов... без косерванти, без оцветители и без натриев глутамат. Днес ще ви представя една хлебопекарна в Бургас, чиито продукти станаха любими за мнозина. Не е на централна уличка, все още е позната само за любителите на домашния "бабин" хляб с квас. Марката „Хлябът на Нена“ е на Невена Айвазова, която взе участие на МастърФест на 3,4 и 5 септември във Флора Бургас. Родена е в малкото градче в Родопите – Неделино. Още от малка помни как по време на "гладните години" майка й е забърквала хляб с квас и всички в семейството са били сити.

 

Сега тя експериментира, четейки нови рецепти и вече от година продава собствен вид хляб.

"Хлябът на Нена" е сбъднатата й мечта. От една страна я спасява от работата й като банков служител от 8.00 до 17.00 часа. От друга страна е убедена, че дава и най-доброто на сина си, като не му купува от индустриалния хляб.

"Не мога да разбера защо е нужно на хляба да се слага витамин С, Е-та и разни подобрители – обяснява тя – Хлябът има най-невероятният вкус и от векове му е нужно само брашно и вода", обяснява Невена.

Често минувачи разказват как предпочитат въздушния от магазина, тъй като е мекичък, докато нейният е с по-плътен вкус и лесно се втвърдява.

 

Това все пак не й влияе и тя продължава да продава само хляб с квас – този, който се е ял векове наред. Така печели и последователи.

Free Joomla! template by Age Themes