,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Вълшебните захарни петлета на Христиана Тодорова от Троян

А рецептата е захар, вода и много любов …

 

Представяме ви Христиана Тодорова от Троян, представителка на един много интересен, но замиращ в днешно време занаят – шекерджийството. Цветните захарни петлета, зайчета, шарени пръчки, захаросани плодове, локум и ядки по стари автентични рецепти ни връщат в детството,. Христиана прави всяко изделие ръчно.  В занаята е от  8 години. Таланта й е наследствен, научила всяка тънкост от своята баба.

Много се запалих по моделирането на захарта! Както грънчарят моделира глината така и аз моделирам захарния сироп и захарното тесто“, разказва тя.

Нейната страст е в играта с цветовете , фигурките и различните декорации. Всичко това я прави щастлива и й носи удовлетворение.  

„С течение на времето реших, че хобито ми ще бъде моята професия и отворих малка захарна работилничка, в която прекарвам повечето си време. Ходя по различни занаятчийски мероприятия и изпитвам неописуемо удоволствие от това,че хората се радват на изделията ми. Те връщат спомените на порасналите деца и създават нови спомени в техните деца, тъй като всичко се прави по автентични рецепти в миналото, разбира се прокарвам и нещо от модерния свят за да бъда различна!“ разказва тя

Тя ни споделя и рецептата за класическите захарни петлета -  захар, вода и много любов. Нейното най-голямо удовлетворение е радостта в очите на хората, които се докосват до шедьоврите й.

Ще намерите захарните петлета на Христиана Тодорова на Базара за ръчно творчество на 10, 11, 12 юли пред Флора Бургас.

Free Joomla! template by Age Themes