,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Моята муза Гаранс Доре : Елегантността е отказ

 

Ще ви представя една моя муза, французойка е и всяка нейна снимка и визия  носи отпечатъка на стила и женствеността. Родена е в Корсика от родители емигранти, далеч от всякакъв достъп до мода, днес Гаранс Доре е глобален символ на френския шик.

 

Наречена от Ню Йорк Таймс "пазителката на стила", Доре има собствен канал в YouTube и авторитетен моден блог. Предстои публикуването на първата й книга Love x Style x Life.

Guardian разказва за пътя на тази изключително интересна жена до завидната позиция на арбитър на елегантността. Гаранс навлиза в света на модата като абсолютен аутсайдер, историята й напомня американския мит за само-направената личност.

Родена е на остров Корсика , където "няма пътища, няма коли", "растях полу-гола на брега на морето". Отгледана е от родители емигранти - баща италианец и майка от Алжир.

Доре расте любопитна за всичко, свързано с модата, поради което детските и юношеските й години са "гигантска топка фрустрация.

Четях всички онези списания, нищо от които, не беше достъпно за мен, нищо, дори чифт кецове Конвърс.", цитира nie-jenite.bg

Когато накрая си пробива път до големия град, животът  й експлодира от възможности.

Няколко години учи литература и работи каквото падне в Марсилия, след което решава да стане илюстратор и си измисля псевдонима Гаранс Доре, който й служи до днес. Даже близките й я наричат Гаранс. (В буквален превод името означава "златна гаранция").

Пътят ми не беше лесен: Доре нямаше мрежа, познанства, нямаше учител, ментор или пари.

Което не й пречи да се гмурне в дълбокото, отивайки в Париж. Тя не е част от света на модата и не притежава "кодовете" за да проникне в тесните кръгове, но съумява да си изгради познанства и приятелства.

Започва блога си в 2006 и в него споделя онова, което й е на сърце - нещата от живота, трикове за поддържане на форма, любимо червило или пристрастие към храна. Година и половина по-късно, блогът й е толкова популярен и успешен, че наема първия си асистент. Днесза нея работят шестима души, тя отвори студио в Ню Йорк, но никога не забравя откъде е тръгнала.

Успехът й отвъд океана се дължи в голяма степен на произхода й. Никой не е безразличен към шика и елегантността на французойките, но американците са напълно луди по всичко френско.

 

Къде е тайната? 

В книгата си Доре казва нещо много просто - елегантността е отказ. 

Американците винаги гонят следващото голямо нещо в противовес на безвременната класика. Във Франция хората познават стила си и му остават верни, докато в щатите постоянно преследват актуалния тренд. Доре отбелязва също, че френската култура не е толкова консуматорски ориентирана. Има и обратна страна "понякога френската мода е твърде проста", докато нюйоркчаните фаворизират дръзкото себеизразяване. 

 

 

Free Joomla! template by Age Themes