,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Шер – живот и кариера с магнитуд 10 от 10 по холивудски

На 20 май тази година поп-иконата Шер стана на цели 72 години. Певицата, чието име е известно на няколко поколения, е една от най-прочутите американски звезди. Тя придобива своята популярност през 1965 година в дуото Sonny & Cher, където си партнира със своя съпруг. Техният първи хит „I Got You Babe“ се оказва началото на пътя към голямата музикална индустрия. Истинското ѝ име е Cherilyn Sarkisian. А тя започва своята соло кариера почти веднага – още през 1966 година.

 

Известна просто като Шер, тя става символ на идеала за женска независимост в мъжкия свят на музикалната индустрия. Кариерата ѝ се простира в цели пет десетилетия. Многобройните успехи ѝ носят прякора „Богинята на поп-музиката“. Любопитна подробност е, че дуото със съпруга ѝ губи своята по-млада аудитория през 70-те години по време на сексуалната революция. Причината е, че двойката не изповядва принципите за многоженство и употреба на наркотични вещества. Но двамата скоро се завръщат със свое собствено шоу по американската телевизия, което се казва The Sonny & Cher Comedy Hour.

Шер става известна и като модна икона заради интересните сценични костюми, с които се появява на екрана. Работейки в телевизията, тя се утвърждава като соло изпълнител, а от това време са синглите „Gypsys, Tramps & Thieves“, „Half-Breed“ и „Dark Lady“. През 1979 година Шер се ориентира към диско музиката, а нейният албум „Take Me Home“ ѝ носи по 300 хиляди долара седмични приходи при представянето му във Лас Вегас. През 80-те тя прави своя дебют на Бродуей. Участвала е във филмите „Маката“, „Вещиците от Истуик“ и във филма „Moonstruck“, който ѝ донася награда „Оскар“ за най-добра актриса през 1988 година.

Нов пик в кариерата си Шер достига през 1998 година, когато излиза песента „Believe“. След това идва ред на невероятния успех на дуета ѝ с Ерос Рамацоти, с когото записват песента “Piú che puoi’. ‘До 2008 година певицата участва в турнета, които разбиват рекорди по приходи. „The Farewell Tour“ е турнето с най-високи приходи за жена артист до 2005 година. Шер изнася над 250 концерта за 3 години, като приходите достигат 250 милиона долара. Променя решението си да спре да се занимава с музика през 2008 г., когато получава предложение в продължение на 3 години да изнесе над 300 шоу-спектакъла в „Caesar’s Palase“, Лас Вегас. След като срокът на договора изтича, тя започва снимките за филма “Бурлеска“, където си партнира с Кристина Агилера. Много от песните на двете звезди във филма стават популярни, но  “You heaven’t seen of last to me“ грабва вниманието на меломаните и печели “Златен глобус“. Aлбумът, който тя издава през 2013 година – „Closer to the Truth“, се превръща в неин личен рекорд, оглавявайки всички класации в САЩ. Шер е печелила многобройни награди, а биографът Марк Бего казва, че „никой в историята на шоубизнеса не е имал кариера с магнитута и обхвата на кариерата на Шер“.

Феновете ѝ я наричат символ на изключителния стил. Тези, които не я харесват, ѝ лепят етикета на най-безвкусно обличащата се персона. “Никога не са ме възприемали сериозно като актриса или певица, въпреки Оскар-а и наградата Грами“ – твърди се Шер и продължава да изненадва и на моменти да шокира публиката с начина си на обличане и рязката промяна в имиджа. “Имам мечта – никога да не остарея. Плаша се, че ще настъпи денят, когато ще дойде климаксът, ще се събудя като стара мърморана и няма да ми се иска да отида в Дисниленд“, заявява тя. Но с тези думи, Шер сякаш предизвиква съдбата. Но поне не крия всичките десетки пъти, в които е прибягвала до естетичната хирургия. Да, Шер беше една от първите!

През последните години Шер се е затворила в дома си, преживявайки сериозни сърдечни проблеми. Избягва публични изяви. Но пък когато го прави, спира дъха на всички. Тя определено не иска да слезе от сцената!

Източник: fashioninside.bg

 

Free Joomla! template by Age Themes