,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Бижутата от бетон и вдъхновението на жената зад бранда Eva Pendientes...

Съвременна, иновативна, креативна, дейна и талантлива, това е Диана Василева, автор на бранда Eva Pendientes – смела вдъхновяваща и иновативна серия бижута и аксесоари, изработени от бетон и цимент.

 

Съживен, този материал е предизвикателство, подсказващо за близкото бъдеще и неговият ърбан стил и в  перфектен синхрон с така модерния индустриален стил. Бижутата й ни карат да се чувстваме едновременно сепмли, завършени, стилно, но и необикновено ексцентрични. Зависи от случая.

Диана Василева работи в телекомуникационна компания, но не спира да твори през свободното си време и почивните дни. Вече 6-та година идеите за различни дизайни на бижута връхлитат върху нея, а от 4 години насам се вдъхновява от строителните материали, които които вече красят хиляди дами. Всичко се случва след един ремонт в дома й, който запалва творческата й искра. Така за първи път тя се докосва до бетона, цимента, фуга и другите „мъжки“ материали. Не работи със скици, не чертае проекти. Моделите й буквално се показват пред очите й.

„ Имам качеството и способността да визуализирам каквото си намисля“, казва Диана.

Не смее да прави по-сериозни планове за творческото си развитие, защото както всяка съвременна жена, е ограничена от най-оскъдния ресурс – времето.  Има малка дъщеричка, която се нуждае от внимание във всеки един момент.  

Техниките, с които работи авторът, са най-различни и с всяка се получава ново, различно от предното чудо.

„Хубавото е,  че мога да комбинирам всичко в множество посоки. Възможностите са безкрайни. Ползвам калъпи, правя и без никакви форми изцяло на ръка, както и средният вариант без калъп, но с изрязване. Ползвам и новите технологии в 3D- то,а тази година ще инвестирам в по-сериозно обучение, защото смятам, че там е бъдещето“, споделя Диана.

Най-тежката част от работата й е в шкуренето на бижутата, всичко се случва на ръка поради размера и фината текстура. Има свои разработки на техники, които пази в тайна. Останалото е на принципа в строителството.

"Мисля, че с тези продукти съм на една крачка зад бъдещето. Всеки харесва така модерният индустриален стил било то в интериор или облекло. Всичко се изчиства, олекотява, и свежда до минимализъм. Нещата се обръщат – тежките,  прекалено цветни и многоелементни бижута вече не са много актуални. Старая се да се движа с тази насока, освен това любимият сив цвят в комбинация с черно, бяло, дърво, сребро, златисто, роуз голд...или просто жълто или червено като акцент, - отива на всеки стил. На бизнес облекло, на дълга лятна рокля, на свежи къси панталони с тениска това бижу решава въпросът на всяка дама – днес кое подходящо бижу да сложа", с усмивка разказва Диана.

Брандът Eva Pendientes носи името на нейната дъщеря Ева. Тя е нейната мотивация, причината да започне и да не спира да твори. Мечтае да се занимава с нестандартни проекти и идеи, които се докосват до представата й за истинското изкуство.

Виждам красотата навсякъде, искам да живея в този нюанс на света и се старая да го оцветявам още и още… Създавам за себе си мир, а за останалите интересни бижута. За мен е безценно когато някой носи със себе си частица от мен, от моят свят и силно вярвам, че енергията ми така струи в правилните посоки“, казва Диана, а ние можем само да се възхищаваме на нейната креативност.

Бижутата с бранда Eva Pendientes може да откриете в Арт къща "ЛаМалена" на ул. "Мара Гидик" 7, гр. Бургас.

 

 

Free Joomla! template by Age Themes