,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Колоритната и желязна Ева Михалева между мъжкия бизнес и усещането за жена

Жена, която повече от 20 години прави мъжки бизнес и изглежда прекрасно, Ева Михалева е неизчерпаемо вдъхновение за мен, виждайки да крачи уверено и същевременно да вдъхва цвят по улиците на Бургас. Тя е на прага на онази възраст, в която момичетата вече са жени, които знаят какво искат и не се страхуват да го изгубят. Моята муза днес управлява три сериозни компании – две транспортни и една за превози. А под прякото й управление са 50 мъже.  

 

Освен това е и жена, изправяла се пред редица предизвикателства и справила се с тях. От март м.г. Ева е областен клубен председател на Жени ГЕРБ. Главен „виновник” е за много запомнящи се събития в областта като „Не на насилието”, което се проведе заедно с евродепутата Мария Габриел и „Тон в тон”, където стотици майки и дъщери, облечени еднакво, си подариха незабравими спомени. Организатор е също така на редица благотворителни мероприятия, през последната година членовете на Жени ГЕРБ нараснаха значително. Факт.

В същото време визията на Ева не отговаря на типичната сериозно-скучна бизнес дама. Тя определено обича цветовете и има невероятното усещане за тяхното съчетаване. Обожава модата, пристрастена е към красивите обувки и чанти и не го прикрива. Но очарованието й се крие в нейния нестихващ ентусиазъм да работи, да бъде винаги в окото на бурята на бизнеса. Представям ви финансовия директор на „Тем Спед”, „Тир Логистик”,  „Васил Михалев 2002” в кратък блиц:

 

За личния си стил: За личният си стил черпя идеи от модни списания и силни жени, които ме вдъхновяват. Не следвам модата сляпо, но обичам цветните дрехи. Червеният цвят е моят отличителен белег.

За нещата и хората, които те вдъхновяват: Вдъхновяват ме пътешествията. Обичам Виена с аристократизма й и Италия с вкусът й към живота.

Следите, които модата от 60-те, 70-те, 80-те, 90-те остави в тебе: Модата от миналият век сега за мен е странна, не обичам класиката в цялата й строгост, но сако тип Шанел и рокля на Даяна фон Фюстенберг са неща, които обожавам.

Усещането ти за море: Морето ..., голямата ми любов...всеки ден още щом отворя очи тичам на терасата, за да го видя. Всеки път, когато съм напрегната, пред трудни решения отивам на плажа и го гледам с часове. Усещам го във вените си, чувствам го с кожата си. Мирисът му ми дава вътрешен мир.

Най-ярките ти спомени от детството: Най -яркият ми спомен са новите години. Голяма компания, много деца, танците, готвенето, суматохата и игрите са неща които не мога да забравя. И споменът, когато мама ми ушиваше новата дреха с кройка от Бурда... Колко бях невероятна!

Каква мечтаеше да станеш като малка: Не помня да каква съм искала да стана, но помня къде исках да отида.

За образованието ти и изборът днес: Образованието е важно, но по-важно да си човек. Днес мисля че има много образовани хора, но малко човеци.

Любимата ти рокля: Имам много любими дрехи, една червена рокля на известен дизайнер ме кара да се чувствам красива и женствена и леко загадъчна . Но най-любимата ми дреха са вечните дънки.

Любим дизайнер: Любимият ми дизайнер е Майкъл Корс и Том Форд . А за обувки, колкото и тривиално да звучи, е Лоботин, и Sophia Webster.

Грижите към самата теб: Грижите за самата мен са много важни, част от себеуважението. Старая се. Както повечето жени ходя редовно на козметик, фризьор, масажи и всички онези типично женски места, но не ги обичам. Времето прекарано в тях все ми се струва загубено…

Режима за тренировки: Тази зима нещо не ми се тренира в залата…, но обичам да карам колело, да се разхождам с кучето ми е най –любимата ми тренировка.

За маникюра и педикюра като част от рутината за красота: Въпреки че не обичам класиката, мразя шарените нокти. Не ми изглеждат сериозни. Добре оформените нокти е много важен аксесоар за една дама. Педикюрът също, представяш ли си красиви сандали на Прада с пети набраздени и обелен лак... Кошмар!

Най-добрият съвет получен от майка ти: Майка ми е много мъдър човек. Тя е изключителна, може всичко. Тя е инженер , но може да шие всичко, готви... фантастично  и е моят пример. Възпитава ме в умереност и спестовност, но не стана нито едно от двете.

Най-добрият съвет, получен от професионалисти в бранша: Имам приятел, които ми даде 3 съвета : оставяй мъжете да те подценяват, така винаги ще ги водиш с 2 хода поне. Помага ми много в управлението на фирмите. Другото което ми каза е: ако баща ти е беден, това е нещо, което не можеш да промениш, но ако свекърът ти е беден, никой не ти е виновен.

И последно: И последно обичам живота си , работата си, мъжа до мен, пътешествията и шопинга. Животът е цвят и вкус, работа е място, където можеш да покажеш до къде можеш да стигнеш. Да работиш с мъже е трудно, но пък носи и удоволствие - да им покажеш, че си по-добра.

Free Joomla! template by Age Themes