,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Интервю и превод на стихове Наталия НЕДЯЛКОВА

Гьорги Калайджиев е известен писател, журналист и водещ от Македония. Роден е през 1961 г. в Струмица. Родният му град има древна история. Първите сведения за него датират още от 179 – 168 г. преди новата ера, а античното име на града е Астраион, или град на звездите.

Comment

С голямо забавяне заради кризата с КОВИД - 19, но с много желание Община Бургас започна да подготвя поредно издание на единствения в България фестивал на пясъчните скулптури. Темата е доказано най-интересната за малки и големи - приказни и филмови герои. За съжаление, обилните валежи през юни допълнително забавят работата. Но фестивал със сигурност ще има и надеждата е с активна работа през предстоящите слънчеви дни, скулптурите да бъдат готови за разглеждане на 15 юли или няколко дни по-късно.

Comment

 

С ексклузивно боди арт шоу на топ гримьора Теодора Калчева, демонстрации на хитови за сезона прически с коафьора Надежда Кирчева, изпълнения на гласовитата рок фурия Преслава Минасян и модни дефилета започва третото издание на Festival Fashion Summer Burgas. Официалното откриване на фестивала ще се състои на 17 август/петък/ от 19 часа на Флора-Бургас.

Comment

Организаторите на Burgas Jam не желаят да поставят пред труден избор хората, обичащи едновременно хубавата музика и футбола. Затова на фестивалната територия ще бъдат монтирани големи екрани, към които публиката ще може да хвърля по едно око, за да следи резултата от двата четвъртфинала, включени в програмата на световното първенство за 7 юли.

Comment

Страница 1 от 6

Free Joomla! template by Age Themes