,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Фестивал на игрите и изкуствата радва децата в края на август

 

 

ФЕСТИВАЛ НА ИГРИТЕ И ИЗКУСТВАТА е за всички, които обичат свободата, природата и изкуството, за онези, които искат да разчупят „рамката“ и да покажат своята творческа същност без милост и предразсъдъци, спортен дух и хъс, но най-вече обичат да се забавляват.
Датите не са случайни – последните дни на лятната ваканция за учениците, последният топъл летен месец, които трябва да бъдат изпратени подобаващо – с щури игри, нестандартни уъркшопове, хубава музика, пленер на открито, отворен за всички, които търсят вдъхновение от морето и лятото, различни стилове танци и спорт.
Фестивал на игрите и изкуствата ще бъде и парад на изкуството, който ще завърши с маскарад.
Имаме място и роля за всички - за онези, които обичат да създават със собствените си ръце маски, сценични костюми, и за онези, които обичат да изнасят пърформанси (танцьори, артисти, музиканти, пърфомъри), и за онези, които просто искат да “дадат едно рамо” в името на идеята.
През трите дни на фестивала планираме богата и различна програма, наситена още от сутринта с изпълнения и пърформански на открито, творчески работилници, демонстрации и спортни надпревари.


Angry Birds на живо - Тази игра завладя далеч не само малчуганите, но и възрастните. Ще стреляме с прашки боядисаните в нашите работилници стари кутии, преобразени в гневните птици.Състезание с чували - Децата обичат да се движат. А по този начин не само ще изгорят много енергия, но и ще се смеят и забавляват много по време на надпреварата.
Направи СЛАЙМ – УЪРКШОП за нашумелите сред младите слаймове /безопасни желета/
Домино с дървени дъски
Направи кукла – Уъркшопове за кукли
Игра с щипки - стандартна гоненица с щипки
Пленер с акварели – рисуване на 5 метрово платно
Рециклирай и бъди арт – боядисване на пластмасови бутилки и създаване на фигури от тях,
Направа на големи картини от ненужни вещи
Поправи старите играчки – кампания по набиране на стари играчки и ремонтирането им
Работилничка за правилно изговаряне на думите със специален гост логопед
Не се сърди човече с живи фигури
Хвани рибката и спечели – децата ще ловят дървени рибки, като всяка ще носи определен брой точки
Сапунена работилница
И други…
Идеята ни през трите дни на фестивала е да дадем платформа и на всички онези улични творци и музиканти, които никога не влизат под светлините на прожекторите.
Ще има байк демонстрации, зумба флашмоб, канго джъмп демонстрации, футболни демострации и турнир и други…
Целта е да „подарим“ на учениците три незабравими дни в края на лятната ваканция и да ги заредим с нови сили и енергия за следващата учебна година. Да им покажем, че за въображението няма граници и то може да бъде използвано във всички учебни дисциплини, даже и „най-скучните“.

Free Joomla! template by Age Themes