,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Радослав Мъглов представя изложба-релеф в кураторския проект "OUT OF MEMORY”

 

 

Кураторският проект на Йово Панчев "OUT OF MEMORY", съставен изцяло от творби на Радослав Мъглов, може да бъде видян в новата галерия за съвременно изкуство Cu29. Пространството се намира в Пловдив, а експозицията - релеф ще бъде подредена до 24 ноември.

 

Ето какво казва кураторът за изложбата:

"В този опит за въвличане на т.нар. пластическа традиция в изчистен и стегнат информел се появава скришом субверсивният момент. Сякаш излязла от спора на епидермиса като семка е посята грандиозната ебавка с така наречената традиция, с тялото като пластическа тема. В позитивните отпечатъци на части от тяло в бял гипс, във форма, която е акт, но и маска, етюд и факт, се заражда един въпрос. Ежедневното потребление на човешкото тяло, на фигурата, като обект се проблематизира и изледва като художествен образ. Отпечатъкът, обаче, е нещо по различно, свързва се с Ив Клайн и неговите антропоморфни опити рисуване с женско тяло като инструмент. Недостатъчно третирано в изкуството у нас инструменталното ползване на тялото се ограничава до радикалните форми на пърформанс или баналните символни и физически потреби. Липсва точно това нормално, чисто и леко интерпретиране на тялото като форма и плът ненатоварено с митове и легенди, символика. Тялото без ореол, без дух и духовни качества. Тялото по Батай, по самосебе си. Оставя следи - други тела, те оствят други, а запечатването им във фосили е художествен жест, изпълнен с плът, но и лекота, каквато може да носи само класическия гипс, плътта и любовта.".
Радослав Мъглов завършва скулптура през 2005. в Националната Художествена Академия, София. Живее и работи в София. Работи в различни медии като скулптура, колаж, видео, инсталация.

Повече за автора и проектите му може да откриете в личния му сайт: www.radoslavmaglov.com

Free Joomla! template by Age Themes