,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

Талантливи деца дариха средства чрез свои произведения за болните от Социалния дом в с. Русокастро

 

Близо 150 лева бяха събрани на благотворителен базар във Флора Бургас за Социалният дом в село Русокастро.  На специален щанд бяха изложени коледни сувенири, играчки и картички, лично направени от хората в неравностойно положение. Базарът бе част от фестивала „ДрешкатаФест”, който се проведе на 10 декември. Зам.кметът на Община Камено Димитър Петров закупи картички от името на Общината. Към събитието се присъедини и депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова. 

 

Към благородната кауза се включиха и децата от Арт и дизайн работилница –Средец, както и малчуганите от Народно читалище Пробуда -1880 г. Бургас.  Малките творци изработиха коледни картички, венци и сурвачки, които също бяха продадени на гостите на фестивала, а средствата дарени за болните мъже от Социалният дом. Със събраните пари ще бъде организирано коледното и новогодишното парти за  настанените в един от най-големите домове от този тип в България.

Директорът на Дома Любчо Марков благодари на организаторите за благородната кауза.

Припомняме, че на благотворителна изложба на 21 ноември в Дома на нефтохимика, съвместно с Дарик Радио бяха събрани средства за закупуването на караоке уредба.

За голяма част от тези мъже пеенето, музиката и стиховете са най-добрата терапия, които страдат от шизофрении, идиотизъм и други тежки психически заболявания. 

 

 

Free Joomla! template by Age Themes