,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

В рамките на пет дни, от 20 до 24 септември. в часовете от 10:00 до 20:00 часа може да се заредите с прекрасни есенни цветя, луковици, семена и подходящи био торове и препарати за отглеждането им.

„Пристанище Бургас” ЕАД ще приеме през август ветрохода на „Грийнпийс“ „Rainbow Warrior III”. Посещението е в подкрепа на кампанията „Свободни от пластмаса“, която се осъществява в партньорство с екосдружението „За Земята. Инициативата цели да се замислим за последиците върху околната среда от леснодостъпните найлонови торбички, пластмасови чаши, чинии, сламки и др., които ползваме непрекъснато в ежедневието си.

Бургазлии и гости на града вече могат да видят целия път, който измина Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас от създаването си досега. От какво представлява теренът преди подготовката на Фестивала, до момента, в който и последният детайл е изчистен, за да изгрее в целия си блясък Пясъчният град - това можете да проследите от утре /20 юни/ до 19 юли на алеята пред Културен център "Морско казино".

"Арт работилничките" в шестото издание на "Включи града" ще дадат на малки и големи хоби маниаци разнообразни възможности за изработването на различни творчески изделия.

Филмът "Тони Ердман", който е отличен с пет награди на Европейската филмова академия и е носител на наградата LUX на Европейския парламент за 2016 г., открива Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас на 5 юни от 18.30 часа в Експо център "Флора".

В края на годината Българска фондация Биоразнообразие (БФБ), заедно с партньори от БДЗП и с подкрепата на доброволци от Бургас и страната, изградиха две дървени  платформи на близко разстояние една от друга, които отговарят на всички жилищни изисквания на пеликаните - застлани са с тръстикови снопи, отдалечени са от сушата и от всякаква човешка дейност и имат за цел да привлекат къдроглавите пеликани да загнездят тук. "Пеликанският квартал" е минал и всички процедури за съгласуване с МОСВ и РИОСВ - Бургас.

Тридневен интензивен мастър клас за изработка на женска фигура и цветя ще се проведе в хотел "Aqua" - Бургас, зала "Нептун" на 29, 30 и 31 Март от 9:30 до 18:00, с 30 минути обедна почивка.

Водещ на курса е Златина Люис – акредитиран преподавател и демонстратор към Гилдията на Британското захарно изкуство.

Организационният екип на полумаратон "Атанасовско езеро" реши да промени датата за провеждане на състезанието от 15.01.2017 г. на 22.01.2017 г. - неделя.
Причината за това са настъпилите неблагоприятни метеорологични условия и затрудненията, които създава зимната обстановка. Целта на организаторите е да се осигури безопасността на участниците, като амбицията е в спортното събитие да се включат и повече ученици. Всички останали детайли по организацията и провеждането на събитието остават без промяна, съобщават организаторите на спортната проява:

Страница 1 от 4

Free Joomla! template by Age Themes