,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

"Джаз в Бургас" се завръща с ново издание и великолепни артисти, включени в афиша. Фестивалът няма да изневери на своята вярна публика и на себе си, като отново най-важният критерий при композиране на програмата е качеството, съчетано с разнообразие.

Всички харесваме комедии и имаме нужда от малко смях в края на работния ден. Едни от най-популярните родни актьори пристигат в Бургас на 22 юни. Имената им отдавна са синоним на неподправен хумор и много настроение. Това са Любо Нейков, Станимир Гъмов, Стефан Рядков, Петьо Петков-Шайбата, Диана Любенова, Ернестина Шинова, Жанина Дончева. Те ще представят френската семейна комедия "Жена ми се казва Борис". Спектакълът започва от 20.30 часа на сцената на Летен театър - Бургас.

56 години след появата на харизматичния Агент 007 и в разгара на снимките на 26-тия филм за Джеймс Бонд, Софийската филхармония ще припомни някои от най-хубавите музикални моменти на класическата поредица в бургаския Летен театър на 8 юли от 20.00 часа.

На 11 май, петък, в 14.30 часа  в зона „А“ на бургаския комплекс „М. рудник“, срещу „Кауфланд“, официално ще бъде даден старт на строежа на единствения в Европейския съюз международен тренировъчен център по ушу.  Събитието ще започне с музикална програма и коктейл, на които ще присъстват президентите на федерации по ушу от няколко съседни на България държави. Първата копка ще направят президентът на БФУ Стефан Колев и кметът Димитър Николов.

В рамките на пет дни, от 20 до 24 септември. в часовете от 10:00 до 20:00 часа може да се заредите с прекрасни есенни цветя, луковици, семена и подходящи био торове и препарати за отглеждането им.

„Пристанище Бургас” ЕАД ще приеме през август ветрохода на „Грийнпийс“ „Rainbow Warrior III”. Посещението е в подкрепа на кампанията „Свободни от пластмаса“, която се осъществява в партньорство с екосдружението „За Земята. Инициативата цели да се замислим за последиците върху околната среда от леснодостъпните найлонови торбички, пластмасови чаши, чинии, сламки и др., които ползваме непрекъснато в ежедневието си.

Бургазлии и гости на града вече могат да видят целия път, който измина Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас от създаването си досега. От какво представлява теренът преди подготовката на Фестивала, до момента, в който и последният детайл е изчистен, за да изгрее в целия си блясък Пясъчният град - това можете да проследите от утре /20 юни/ до 19 юли на алеята пред Културен център "Морско казино".

"Арт работилничките" в шестото издание на "Включи града" ще дадат на малки и големи хоби маниаци разнообразни възможности за изработването на различни творчески изделия.

Страница 1 от 4

Free Joomla! template by Age Themes