,,ЕДНИ ЖИВЕЯТ, ДРУГИ СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА, КОЕТО НИ ОТЛИЧАВА ЕДИН ОТ ДРУГ Е ИЗБОРЪТ… ВСЕКИ ОТ НАС ИЗБИРА КОЛКО ЖИВ ИСКА ДА БЪДЕ.'' 

, .

С магнетична мекота започва новата седмица

С магнетична мекота започва новата седмица, подсказват звездите. Въздухът кожата ще гали, слънцето нежно ще захранва ароматните треви, дъждът ще топли и ще развеселява изкъпаните души.

 

На 22.06. Слънцето се приготви за втория си най-дълъг летен ден. Поотпусна, но не много, напрегнатите си аспекти с Марс, Нептун и Сатурн, но предупреди, че все още е рано за горещини, и днес и до края на седмицата огън с дъжд ще се редуват, влагата ще поддържат като основен защитен за новородените идеи инструмент.

Слънцето и Луната днес са в Рак, най-вглъбеният и магнетичен знак. И нищо че на външен план Слънцето ще свети, а дъжд и светкавици ще объркват плановете ни, ще ни спират, ще ни връщат, ще ни принуждават даже на място да стоим. Само че всички ние сега сме бременни с новите възможности, предупреждават звездите, за някои от които даже и не подозираме, но те всъщност проникнаха в нас с пролетното равноденствие, заченаха по време на карантината и сега иде ред да пуснат корени, първо в дълбочина с ресурси да се защитят.

С лятното слънцестоене природният механизъм винаги задвижва естествени енергийни процеси, които захранват с ресурси не само семената в пръста, но и идеите, които се оформят в съзнанието, помага им да се адаптират към новата си почва, да пуснат корени, да си подсигурят канали към ресурсите, така че живота да защитят.

В астрологията зодиакалния сектор на Рака се намира в сектора на Имум цели, „дъното на небето“, където еклиптиката пресича меридиана от Север. Това е най-дълбоката, на-съдържателната част на Зодиака, където се намират ресурсите на всяко дело, но и се спотаяват невидимите течения на кръвта, в които коренищата на родовете се оплитат и създават здрава система, подкрепяща поколенията за поредица от прераждания напред.

Ракът е утробата на Зодиака, който има сакралната задача да съхрани зародиша, да го предпази от външните условия, да го научи да се адаптира към реалността, да стои устойчив тук и сега, да развие естествени рефлекси, като ги превърне в навици, чрез които да брани живота, да го продължи на всяка цена.

Навлизаме в слънчево - лунен цикъл, в който най-важни ще са грижата, нежността, споделянето, но и пускането на корени, или пък почистването им, а може би пресяването им в обогатена почва, в която има по-богат живот.

И тъй като Луната в следващият месец ще е изключително важна, то и ние често ще сменяме настроенията си, ще имаме нужда от почивка, от удобства, от защита, ще ни се иска да притихнем, да се отдалечим от външния свят.

И тук е всъщност противоречието, с което ще се сблъска потопеното в Рак съзнание – покоят който търсим, ще е възпрепятстван от външните условия, в които ще преобладават промените, електрическото напрежение, нервостта, грубостта.

Четете още:

https://www.facebook.com/groups/www.astromedia.bg/permalink/2532377713743467/

Free Joomla! template by Age Themes